Sport

Kiss Pál Tamás pont nélkül zárt a Hungaroringen

A GP3-as sorozatban szereplő Kiss Pál Tamás a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni és vasárnap reggeli betétfutamán sem szerzett pontot.

Kiss Pál Tamás csak a 21. helyen végzett a Forma-1-es Magyar Nagydíj betétfutamaként megrendezett GP3-as kategória második versenyén, vasárnap a Hungaroringen.

A Tech 1 Racing 19 éves magyar pilótája a 10. pozícióból kezdte meg a 16 körös futamot, amelyen az eső és az erős szél is rendkívül nehéz körülményeket teremtett. Kiss a leintés előtt néhány körrel meg is csúszott, ezzel alaposan visszaesett. A magyar versenyző a szombati első futamon a 11. helyen ért célba.

“A szombati versennyel alapvetően elégedett lehetek, sikerült  hét helyet javítanom, a mai futamon viszont meg kellett állapítanom, hogy változatlanul nagyon lassúak vagyunk esőben – nyilatkozta Kiss Pál Tamás. – Túl magasra állítottuk a guminyomást, többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy nehezen tudtam a pályán tartani az autót. Nem sokkal a leintés előtt valaki hátulról meglökött, összetört a hátsó szárnyam és a futómű bal hátsó része. Megpördültem, nehezen tudtam újraindítani az autót, aztán már ne maradt időm a javításra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik