Sport

Cseh László és Hosszú Katinka kifulladt

A magyar sikerszámban, 400 vegyesen a címvédő Hosszú Katinka és 2009-es bronzérmes Cseh László sem jutott be a döntőbe.

Azt az egész világbajnokság alatt érezni lehetett, hogy több magyar úszó nem a legjobb formájában érkezett Sanghajba. Verresztó Evelyn esetében ebben közrejátszott a felkészülését megzavaró betegség, Hosszú Katinka esetében azonban élete formájáról szóltak a hírek, és Cseh Lászlónál sem volt borítékolható a gyengébb teljesítmény.

Hosszú Katinka, a 400 vegyes világbajnoka már a vb első napjaiban is fáradtságra panaszkodott, és ez végigkísérte sanghaji napjait. Fő számában az előfutamok során csak 15. lett, esélye sem volt a döntőbe jutásra. A szám másik magyar indulója, Jakabos Zsuzsanna két hellyel maradt le a fináléról.

Hosszú és Jakabos előfutama 400 vegyesen:

Cseh László a 200 vegyesen nagyon összekapta magát és gyönyörű versenyzéssel lett harmadik, de 400-on csak szenvedett, az erős számának számító hátúszásban sem bírta a többiekkel, mellen teljesen megállt, végül a két évvel ezelőtti bronzérmes csak a 22. időt érte el.

Cseh László előfutama 400 vegyesen:

A magyar vegyesúszó-becsületet Verrasztó Dávid mentette meg aki ötödik idővel verekedte be magát a legjobb nyolc közé.

A férfiak 4×100-as vegyesváltójában nem is annyira a döntő, hanem az olimpiai kvótát jelentő 12. hely elérése volt a cél, a Gyurta Dániel, Bernek Péter, Biczó Bence, Kozma Dominik alkotta csapat végül 15. lett, így most még nem sikerült az ötkarikás kvalifikáció.

Az úszóversenyek utolsó döntőiben 400 vegyesen tehát Verrasztó Dávid, valamint a szombati 1500-as előfutamokból bekerült Kis Gergő révén lesz magyar érdekeltség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik