Sport

Pars győzelme nyitotta a Gyulai István Memorialt

Pars Krisztián győzelmével kezdődött szombaton a Puskás Ferenc Stadionban, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj.

Az Eb-bronzérmes Pars 79,37 méteres dobással végzett a kalapácsvetők között az élen.

“A sérülésem után nehezen tudtam összeszedni magam, három hét kimaradt a felkészülésből, így a mostani nagyon jó eredmény. A világbajnokságig még van egy hónap, s akkor 81 fölé tudok kerülni. De igazából 82 métert szeretnénk dobni” – nyilatkozta a szombathelyi atléta.

Pars mögött a német Markus Esser végzett a második helyen, 76,85 méterrel, és az olasz Nicola Vizzoni – az Eb-ezüstérmes – a harmadikon, 75,61 méterrel. A mezőnyben további két magyar versenyző is szerephez jutott, Németh Kristóf a hatodik, Hudi Ákos a hetedik helyen zárt.

A viadal a 2006-ban elhunyt, Universiade-győztes, 28-szoros magyar bajnok Gyulai Istvánnak, a nemzetközi szövetség volt főtitkárának állít emléket.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!