Sport

Michelisz dobogóért ment Németországba

Michelisz Norbert vasárnap előbb a hetedik, majd a harmadik helyről rajtolhat a túraautó-világbajnokság németországi állomásán.

A Zengő Dension Team szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, a kvalifikáció első szakasza a tervek szerint alakult, így honfitársunk megkaparintotta a harmadik helyet. A Q2-ben is benne volt a jó eredménye, ugyanakkor Michelisz Norbert forgalomba került, így nem tudta kihozni a legjobbat az autóból.

„A szabadedzések után arra számítottunk, hogy nehéz lesz a legjobb tíz közé kerülni, de a Q1-ben minden úgy történt, ahogy elterveztük, aminek nagyon örülök. A Q2-ben jóval gyorsabb tudtam volna lenni, de nem volt szerencsénk, mert forgalomba kerültem és az utolsó kanyar bejáratánál el kellett vennem a lábam a gázról, amikor túl közel kerültem Michel Nykjaer autójához. Egy előzési kísérlettel elrontottam volna a körömet, így csak visszavettem, és hagytam menni tovább. A hetedik hely nem rossz, de a negyedik-ötödik benne lett volna ma” – mondta Michelisz az időmérőket követően.

A vasárnapi futamokat az Eurosport élőben közvetíti 11:00-tól és 14:45-től.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik