Sport

Letarolta a lovaspályát Marosi az öttusa Eb-n

Az öttusázók angliai Eb-jén Marosi Ádám rossz lovaglása miatt a harmadikról a 29. helyre esett vissza, az érmes és kvótás esélyek is lecsökkentek.

Két szám után a magyar férfiversenyzők a középmezőnyben voltak (Tibolya Péter 17., Demeter Bence 20., Kasza Róbert 23.), kivéve Marosi Ádámot. Ő a 3. pozícióból várta a lovaglást, a csapat viszont a második helyen állt az oroszok mögött.

Marosi helyezése azért is volt reményteli, mert az egyéni verseny első nyolc helyezettje olimpiai kvótához jut, ez a Világ Kupa-döntőt megnyerő Kasza Róbertet nem érinti, azzal az eredménnyel ő már indulási jogot szerzett.

A lovaglás nem hozta a megszokott magyar fölényt, Tibolya, Demeter és Kasza nem tudtak jelentősen javítani összetettbeli helyezésükön. Kasza Róbert a 16., Tibolya Péter a 18., Demeter Bence a 25. helyről indulhat neki az utolsó, lövészetből és futásból álló kombinált számnak.

Sajnos Marosi Ádám nem találta meg az összhangot Trickstar nevű lovával, aki túl nagy tempóban ment végig a pályán, és nagyon sok verőhibát vétett. Marosi a bronzérmes pozícióból a mezőny végére, a 29. helyre esett vissza.

A kombinációban a magyarok javíthatnak helyezésükön, a csapat-dobogó sem reménytelen, de az első nyolc kvótás hely valamelyike elég távolinak tűnik.

Az összetettet jelentős előnnyel a kétszeres olimpiai bajnok orosz Andrej Mojszejev vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik