Sport

Hegyikerékpár – Bükk Maraton

Az augusztus 5-7-ei Egeres-völgy Sportfesztiválrendezvénysorozat záró rendezvénye lesz a 11. alkalommal meghirdetett Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny.

Kapcsolódó cikkek

 

A Sportfesztiválon alkalmával különböző sportágakkal, programokkal találkozhatnak a résztvevők. A kiírásban szerepel terepfutás, barlangászat, gyalogtúra, kiegészítő programként kisvasutazás és öt különböző koncert. A kerékpáros programok közt megmarad az utánpótlás-korosztályok számára rendezendő Titán-kupa, újdonságként jelentkezik a 600 méteres, kieséses rendszerű cross country verseny.

A fő esemény az augusztus 7-ei, három távra kiírt Bükk Maraton, amely egyben a Top Maraton sorozat harmadik állomása és amelyre több, mint ezer indulót várnak a rendezők.” Egy évtized után, hosszútávon gondolkozva, a fesztivál irányába fejlesztjük a versenyünket. Tíz Bükk Maraton megszervezése után bővítjük a rendezvényünket három naposra, ahol több sportágban megmérethetik magukat a résztvevők. „Amatőr vagy profi, fiatal vagy idős, felnőtt vagy gyerek – mindenki számára adunk versenyzési lehetőséget”- mondta elöljáróban Nagy Ádám főszervező.

Az Egertől alig néhány kilométerre rendezendő sportfesztivállal párhuzamosan szervezik Felsőtárkányban a rétes-fesztivált, mely tradicionális értékei mellett gasztronómiai élvezetet is nyújt a bükki településen sportolóknak, pihenőknek. A versenyre nevezni a www.odinsport.eu oldalon lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik