Sport

Agyonlőtte magát az olimpiai ezüstérmes síelő

A rendőrség egy kanyonban bukkant Jeret „Speedy” Peterson holttestére, miután az olimpikon telefonon tudatta, hol találják majd meg.

A 29 éves Peterson hétfőn értesített a helyi hatóságokat, hogy véget vet az életének. A rendőrség még aznap éjszaka megtalálta az olimpikont autója mellett, benne egy búcsúlevéllel, melynek tartalmát nem hozták nyilvánosságra. Az Egyesült Államok sí csapatának honlapja annyit azonban elárult a tragédiáról, hogy Peterson saját magát lőtte le.

Az ezüstérmes síakrobatát múlt pénteken ittas vezetésért és gyorshajtásért tartóztatták le Idahóban, de nem ez volt az egyetlen sötét folt az életében: a 2006-os torinói játékokról hazaküldték, mivel részegen verekedett.

Életét végigkísérte számos szörnyűség, ugyanis kiskorában szexuálisan zaklatták, hónapokkal ezelőtt pedig szemtanúja volt, amint egy közeli barátja fejbe lőtte magát Olaszországban, és ez csak súlyosbította Peterson depresszióját, és alkoholproblémáit.

Jeret Peterson 2002-ben, Salt Lake City-ben még csak a kilencedik helyen zárt, 2006-ban már a hetediken, ám tavaly sikerült az éremszerzés: a 2010-es vancouveri téli olimpián másodikként végzett síakrobatikában.

Bill Marolt, az Egyesült Államok Sí és Snowboard Szövetségének elnöke így emlékezett Jeret Petersonról: „Egy nagyszerű bajnok volt, aki nemcsak a síakrobatikának hiányzik majd nagyon, hanem az egész sísportnak, az USA sí-családjának, és mindenkinek, aki kapcsolatban állt vele.

Július elején, egy szintén alkoholprobléámval küszködő olimpikont hunyt el, a finn Mika Myllyla, aki 1998-ban, Naganóban olimpia aranyérmet szerzett sífutásban.

„Speedy” Peterson a Hurrikán elnevezésű ugrásával lett világhírű:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik