Sport

Nyolc magyar olimpiai aranyat jósol a szimulátor

Egy évvel a londoni olimpia előtt 23 magyar érmet jósol a USA Today internetes kiadásában elindított Olympic Medal Tracker-program.

A sportolók formáját és eddigi eredményeit összesítő éremfigyelő hetente változtatja a virtuális éremtáblázat állását és a versenyszámok első nyolc helyezettjeit, annak függvényében, hogy a versenyeken ki hogyan szerepel.

Magyar részről jelenleg a szülés előtt álló kajakos, Janics Natasa számíthat aranyéremre 200 méteren, valamint 500 méteren a női kajakkettes és a kajaknégyes. Ugyancsak olimpiai bajnok lesz a szimulátor szerint a tornász Berki Krisztián lólengésben, továbbá az öttusázó Marosi Ádám, a férfi légpuska 3×40 lövéses számában Sidi Péter, a párbajtőröző Szász Emese, valamint a cselgáncsozó Mészáros Anett.

A rendszer a 8 arany mellé 6 ezüstöt és 9 bronzot is jósol a magyaroknak a jövő évi ötkarikás játékokra.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az MTI-nek adott év eleji interjúban úgy fogalmazott: tíz érem megszerzésére lát esélyt Londonban, örülni fog, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon.

Egy évvel a londoni olimpia előtt egyébként 36 magyar sportoló szerzett kvótát az ötkarikás játékokra. Ugyanakkor a B szintesek közül Baji Balázs, Fazekas Róbert és Németh Kristóf jelen állás szerint nem indulhat, ugyanis a számaikban már van olyan sportoló, aki az A szintet teljesítette.

A majdani csapat gerincét az atléták és az úszók alkotják, előbbiek közül 11-en, utóbbiaknál 16-an utazhatnának Londonba, ha most kezdődne az olimpia.

A Magyar Olimpiai Bizottság 160-170 sportoló részvételével számol Londonban.

Az olimpiai kvótát szerzett magyar versenyzők névsora
ASZTALITENISZ
Póta Georgina, Tóth Krisztina
ATLÉTIKA
A-szint:
Kiss Dániel (110 m gát), Kővágó Zoltán (diszkosz), Pars Krisztián (kalapácsvetés)
B-szint:
Baji Balázs (110 m gát), Deák Nagy Marcell (400 m), Farkas Györgyi (hétpróba), Fazekas Róbert (diszkosz), Kovács Tamás (maraton), Kürthy Lajos (súlylökés), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Márton Anita (súlylökés), Minczér Albert (3000 m akadály), Németh Kristóf (kalapácsvetés), Orbán Éva (kalapácsvetés)
ÖTTUSA
Kasza Róbert
SPORTLÖVÉSZET
Bognár Richárd (dupla trap), Csonka Zsófia (pisztoly), Sidi Péter (puska)
ÚSZÁS
A-szint:
Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Kis Gergő, Mutina Ágnes, Risztov Éva, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn
B-szint:
Kozma Dominik, Povázsai Eszter, Sztankovics Anna, Takács Krisztián

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik