Sport

Legalább négy érem a cél a búvárúszó-vb-n

Legalább négy magyar érmet vár a szakvezetés a szombaton kezdődő hódmezővásárhelyi uszonyos- és búvárúszó-világbajnokságon.

Az eseményen 31 ország több mint 300 versenyzője áll majd rajthoz, így minden idők legnépesebb világbajnoksága lesz.

Nyíri Iván elnök beszédében kiemelte, hogy utánpótlás szinten Magyarországon az egyik legeredményesebb sport a búvárúszás – a junior Eb-n négy arany, öt ezüst, egy bronz volt a mérleg – és a felnőtt versenyzők is a világ élvonalába tartoznak, még ha a sportág népszerűsége, ismertsége ezt nem is tükrözi.

A 24 fős magyar csapatból a legnagyobb esélyes a 400 és 800 méter világbajnoka, Vilhelm Szilárd, aki címvédésre és saját világcsúcsainak megdöntésére készül. Veress András edző szerint ebben segítsége lehet a távon induló másik magyar világbajnok, Kanyó Dénes.

A vb uszodai számait a Gyarmati Dezső Sportuszodában, a hosszú távú versenyeket pedig a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán rendezik. A vb-re a nyugdíjasoknak és a diákoknak ingyenes a belépés, a délelőtti programra 500, a délutánira 1000 forintba kerülnek a belépők, a napijegyekhez 1200, a bérletekhez pedig 5000 forintért lehet hozzájutni.

Doboz címe:

A vb magyar indulói, férfiak:

Bacher Barnabás, Balog Gábor, Danyi Gábor, Dimák Dávid, Kanyó Dénes, Keresztes Mátyás, Kosara Géza, Kövy Bence, Németh Dávid, Szenes Mátyás, Vilhelm Szilárd

Nők:

Debreczeni Hajnalka, Gurisatti Lilla, Kanizsai Lilla, Károlyi Csilla, Kovács Zsófia, Lábodi Laura, Nagy Dorottya, Ócsai Dorottya, Senánszky Flóra, Senánszky Petra, Stier Lilla, Szabó Lujza, Székely Lilla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik