Sport

Risztov és Bernek is elvérzett a selejtezőben

Két magyar úszóért is szoríthattunk a sanghaji vizes világbajnokság hétfői előfutamai során, de nem jártak szerencsével a mieink.

Risztov Éva a női 1500 méteres gyorsúszás selejtezőjében a döntőbe jutásért úszhatott, de a 16:22.60 perces időeredménye összesítésben csak a 11. helyre volt elég, így a magyar versenyző nem került be a legjobb nyolc közé. A leggyorsabb idővel a dán Lotte Friis kvalifikált, neki csaknem pontosan tizenhat perc kellett a másfél kilométeres táv teljesítéséhez.

Risztov számára eddig nem alakult túl szerencsésen a sanghaji vb, közel egy hete a 10 kilométeres nyíltvízi versenyben diszkvalifikálták a magyar úszót.

“Nem érzem, hogy hibáztam volna, de valahogy nem jött ki az a sok munka, amit elvégeztem. Az is tény persze, hogy két éve nem versenyeztem medencében” – nyilatkozta az úszósportba hosszútávúszóként, sok esztendei kihagyás után 2009-ben visszatért, normálmedencében sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes Risztov.

Bernek Péter az elődöntőbe kerülésért szállt vízbe a 100 méteres hátúszásban, de az 55.32 másodperces új egyéni csúcsa is csak a 34. helyre volt elegendő. Bernek igazi száma a 200 méteres hátúszás, ezen a távon lett ifjúsági olimpiai bajnok is.

A 200 méteres férfi gyorsúszás előfutamaiban nem volt magyar induló, ott volt viszont a tizennégyszeres olimpiai bajnok Michael Phelps, aki az ötödik legjobb idővel lépett tovább az elődöntőbe. A leggyorsabb Phelps honfitársa, az amerikai Ryan Lochte volt.

Női 100 méteres mellúszásban a magyar származású, de amerikai színekben versenyző Rebecca Soni volt a leggyorsabb, így magabiztosan jutott az elődöntőbe.

A délben kezdődő döntők során is lesz kiért szorítanunk, Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás, Gyurta Dániel pedig a 100 méteres mellúszás küzdelmeiben próbálkozik majd a minél jobb szerepléssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik