Sport

Gyurta hatodik a gyengébb számában

A magyar úszó 100 méteres mellúszásban épphogy elmaradt saját országos csúcsától a sanghaji vizes világbajnokságon.

Gyurta Dániel a “surranópályáról” vágott neki a 100 méteres távnak, ebben a versenyszámban a 200 méteres mellúszás világbajnoki címvédőjének célja az is lehetett, hogy az országos csúcsot 1 perc alá szorítsa le.

A magyar versenyző a fordulónál “szokás szerint” nyolcadik volt, de szépen jött felfelé, az 1-es pályán haladva néhány pillanatig úgy nézett ki, hogy akár a dobogós helyezések sorsába is beleszólhat. Végül ez nem jött össze, úgy tűnt, hogy Gyurta kissé elfáradt, így – másodmagával holtversenyben – a hatodik helyen csapott célba. Ideje 1:00:25 perc lett, ami két századdal marad el az egy napja az elődöntőben felállított országos csúcsától.

Gyurta ezen a távon először döntőzött világbajnokságon. “A táv első fele meglepően jól ment, a második ötvenen viszont túlságosan is szaporáztam… De ez a hatodik hely, pláne, hogy az egyes pályáról értem el, ahonnan semmit se látni, megnyugvással és bizakodással tölt el a 200 előtt. Meg – távolabbra tekintve – a londoni olimpiát illetően is. Most viszont két teljes napon át csak pihenés következik, aztán jöhet a hosszabb táv” – nyilatkozta a magyar úszó.

A világbajnok a norvég Alexander Dale Oen lett, 58.71 másodperces idővel.

A mai napon egy másik döntős magyar versenyzőért is szoríthattunk, Hosszú Katinka hatodik lett a női 200 méteres vegyesúszásban.

Eredmény – férfi 100 méter mell
1. Alexander Dale Oen (Norvégia) 58.71 másodperc
2. Fabio Scozzoli (Olaszország) 59.42
3. Cameron van der Burgh (Dél-afrikai Köztársaság) 59.49
…6. Gyurta Dániel 1:00.25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik