Sport

Ausztrália sárga trikóban

Eufóriába hozta hazáját Cadel Evans, a Tour de France történetének első ausztrál győztese, a világ pedig a kerékpásport megtisztulásának örül.

Miközben az állami vezetők azon törik a fejüket, hogy miképpen köszöntsék Ausztrália bringás hősét (szobrot kapjon, illetve utcai népünnepély), addig lakóhelyén, a Melbourne-höz közeli Barwon Heads lakói sárga trikóban járnak-kelnek, elismerésül Cadel Evans előtt. Még az sem elképzelhetetlen, hogy hidat neveznek el Evansről, aki nemcsak versenyzőként, de emberként is belopta magát az ausztrálok és a világ szívébe.

A vasárnapi, párizsi zárószakaszt milliók figyelték Ausztrália szerte, a helyi SBS televízió nézettsége most volt a legmagasabb idén.

Cadel Evans a párizsi eredményhirdetésen:

A hétfői ausztrál lapok szinte kivétel nélkül a címlapon számoltak be a történelmi győzelemről annak ellenére, hogy már az előtt nyomdába kerültek, hogy Evans áthaladt volna a célvonalon a Champs-Elysées-n.

A viágsajtó is elismeri Cadel Evans teljesítményét, és arról cikkezik, hogy a kerékpározást neki köszönhetően többé nem nevezik “guruló gyógyszertárnak”.

Nemzetközi sajtóv visszhang

AUSZTRÁLIA

The Sydney Morning Herald:
“Egy országúti harcos valóra váltotta az álmát. Cadel Evans diadalát napokig ünnepeljük majd, de még sok idő el fog telni addig, amíg az ausztrál kerékpársportra gyakorolt hatása igazán világossá válik. Evans szinte tökéletes versenyt produkált, élvezet volt nézni”

The Daily Telegraph:
“C-nap Párizsban – egy nap, amelyen Cadel Evans beírta magát az ausztrál sporttörténelembe. Történelmi sikert aratott a világ legnehezebb, leghosszabb és legnagyobb kihívásokkal teli viadalán, a Tour de France-on.”

The Australian:
“Cadel Evans diadala a doppingmentes kerékpársport diadala”

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro:
“Cadel Evans győzelme minden, csak nem meglepetés. Okosan versenyzett, és amikor szükséges volt, hallgatott a belső hangra. Az első ausztrál Tour-siker a kerékpározás nemzetköziségét bizonyítja. A következő években más nemzetek képviselői is előretörnek majd.”

L,Équipe:
“Cadel Evans kétségtelenül nem briliáns bajnok, de minden területen nagyon jó. Harmincnégy évesen kifizetődött a türelme.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport:
“Evans, ez csúcs volt! Első ausztrálként, és a harmadik legidősebbként a Tour trónján. Egy modern harcos, aki sírni is tud.”

NAGY-BRITANNIA

The Times: 
“Evans megérdemelten nyert.”

Guardian:
“Győzni akarása diadalra vezette az öreg Cadel Evanst”

Telegraph:
“Evans sárgalázat okozott hazájában. Bár hosszú vita után végül nem nyilvánították ünnepnappá Ausztráliában a hétfőt, de mindenkit arra kértek, hogy sárga színű ruhában menjen dolgozni.”

AUSZTRIA

Österreich:
“Evans diadalmenete. A Tour-győztes Cadel Evans minden ellenségét és kritikusát elhallgattatta.”

Kurier:
“Reménysugár egy olyan sportágnak, amelyet évek óta guruló gyógyszertárként kezelnek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik