Sport

Magyar GP3-as negyedik hely a Nürburgringen

A GP3-as sorozat nürburgringi második, esős futamán az élről rajtoló Kiss Pál Tamás negyedik lett.

A Forma-1-es nürburgringi hétvége GP3-as szombati betétfutamát a 8. helyen záró Kiss Pál Tamás a vasárnap délelőtti futamot a szabályok értelmében az élről kezdhette – esőben.

A Tech1 magyar pilótájának nincs nagy tapasztalata esőgumis menetekben, ez meg is látszott. Az első kanyarok után még tartotta a vezető pozíciót, de utána az esőmenő finn Bottas otthagyta, a futam harmadánál pedig már csak a negyedik volt Kiss Pál Tamás, a pontversenyben vezető brit Sims, illetve a holland Melker is megelőzte időközben.

Ezt a pozíciót azonban már nem veszélyeztették újabb üldözők, akik egymással voltak elfoglalva, Kiss Pál Tamás negyedikként zárta a német futamot.

Végül a finn Bottast intették le elsőként, így a GP3 idei mind a tíz futamán különböző pilóta nyert. A Melker előtt másodikként célbaérő Sims megerősítette összetettbeli vezető helyét.

„Jó szabadedzéssel indult a hétvége, amit egy kevésbé jól sikerül t szabad- és egy szintén nem túl jó idõmérõ edzés követett. Az elsõ futamon nagyon jó helyet sikerült elérnem. Jobb eredményt vártam ma, reméltem, hogy a dobogón tudok maradni. Persze, örülök a pontszerzõ helynek, de egy picit rossz érzés, hogy nem igazán találtuk el az esõbeállításokat. A hibákból levontuk a következtetéseket, és azokat orvosolva szeretnék a jövõ hétvégén, a Hungaroringen minél jobb eredményt elérni” – mondta a magyar versenyző a futam után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik