Sport

Hosszú és Gyurta is vb-döntős

Hosszú Katinka hetedik idővel finalista 200 női vegyesen, Gyurta szintén hetedik idővel, új országos csúccsal döntős 100 mellen.

A 200 méteres női vegyesúszás elődöntőjében két magyar úszónő is ott volt, Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka erős mezőnyben tempózott a fináléért.

Az első elődöntőben 6. helyen célbacsapó Verrasztó Evelyn a vártnál némileg gyengébb időt, 2:12.51 percet ért el, a második futam előtt már valószínű volt, hogy ő nem jut be a nyolc közé.

Következett Hosszú Katinka, aki ráijesztett az érte szorítókra, féltávnál alaposan elmaradt az élmezőnytől. Mell- és gyorsúszásban viszont feljött, és ugyan csak az 5. lett a futamában, de 2:11.71 perces ideje összességében a hetedik legjobb volt, így a szám római bronzérmese ott lesz a hétfői döntőben, ahol az egyes pályán úszik majd.

Verrasztó Evelyn 11. helyen zárta a 200 vegyest.

A nap második magyar érdekeltségű számában Gyurta Dániel a délelőtti, ígéretes úszás után állt rajtkőre a 100 méteres mellúszás elődöntőjében. A tőle megszokott, óvatos kezdés után jött az acélos második 50 méter, Gyurta 1:00.23 percet úszott, magyar történelmet írva.

Ugyanis három századdal megdöntötte saját, még szuperdresszben elért országos rekordját, és hetedik idővel került be a hétfői fináléba.

“Láttam a szemem sarkából, hogy a többiek nagyon bekezdtek, de éreztem, hogy nem kell sietnem, a végét jól fogom bírni. Így is történt, az már csak hab a tortán, hogy magyar rekorddal lettem döntős, amire eddigi pályafutásom alatt csak egyszer, a tavalyi Eb-n volt példa 100 mellen. Jó előjel mindez a 200 m előtt” – mondta Gyurta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik