Sport

Szupersztárok a kosárlabda-Eb-n

Az NBA-nagydöntő legértékesebb játékosának választott Dirk Nowitzki és Chris Kaman is a német válogatott rendelkezésére áll.

A Német Kosárlabda Szövetség (DBB) hivatalos honlapján jelentette be pénteken, hogy a két magasember augusztus végén csatlakozik majd a kerethez, a hónap végén pedig már részt vesznek majd a felkészülési mérkőzéseken.

„Ugyan rövid a nyári szünet, de minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek ennek a fiatal német csapatnak” – mondta a 2007-ben az alapszakasz, idén pedig az NBA-nagydöntő legértékesebb játékosának választott Dirk Nowitzki, aki a Dallas Mavericksel elhódította idén a bajnoki címet a tengerentúlon.

A németek ott szeretnének lenni, ennek legrövidebb útja az lenne, ha Litvániában odaérnek a kontinenstorna döntőjébe. Amennyiben nem, úgy az első hatban kell végezniük ahhoz, hogy meghívást kapjanak az olimpiai kvalifikációs tornára.

Chris Kamanról, a Los Angeles Clippers centeréről tudni kell, hogy amerikai állampolgárként látta meg a napvilágot 1982-ben, a Michigan állambeli Grand Rapids városában. A játékosnak ugyanakkor a dédszülei révén vannak német felmenői, ennek is köszönhetően 2008 júliusában megkapta a német állampolgárságot is, pedig egy kukkot nem tud németül. A 2008-as ötkarikás játékokon már új hazája színeiben vett részt, ám a gárda akkor egy győzelemmel és négy vereséggel már a csoportmeccsek után búcsúzni kényszerült.

A magyar férfikosárlabda-válogatottnak is minden esélye megvan arra, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon, ehhez a mieinknek a magyar, finn, portugál hármasból a az első két helyen valamelyikén kellene végeznie a pótselejtezőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik