Sport

Nem reális a tíz magyar arany Londonban

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára latolgatta a magyar esélyeket egy évvel az ötkarikás játékok előtt.

A csapatvezetőként hetedik olimpiájára készülő Molnár (a képen balról az első) a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjút, melyben elárulta, a 2008-as pekingi játékok rendkívül balszerencsésen sikerültek magyar oldalról, így az akkori három aranyéremnél 2012-ben többet vár. Ugyanakkor úgy látja, hogy a korábbi évtizedekhez képest létszámban és teljesítményben is gyengültünk, így a tíz első helyezés már nem reális elvárás.

Hozzátette, szerinte máris jelentős veszteségeket könyvelhetünk el a jövő évi olimpiát illetően, ugyanis a magyar női kézilabda-válogatott már csak a szerencse folytán vehet részt a megmérettetésen.

„Persze, vannak biztató jelek is, a cselgáncsozóknál rendkívül tehetséges, már bizonyított fiatalok szerepelnek, de ugyanez mondható az úszókról és a kajak-kenusokról is, akik szintén kitettek magukért az elmúlt világversenyeken. Utóbbiak esetében az augusztusi, szegedi vb után még okosabbak leszünk. Úgy gondolom, 150 sportolónk indulhat, ha jól alakulnak a dolgok, 160. Sydney-ben 230 versenyzőnk szerepelt, ennek ma nincs realitása” – mondta Molnár Zoltán, aki szerint a férfi kézilabdázók és vízilabdázók, illetve a női pólósok is eredményesek lehetnek majd Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik