Sport

A 100 éves magyar golfot köszönti az Európai Golf Szövetség

Elkezdődik csütörtökön a junior golf Európa-bajnokság Balatonudvariban.

A Magyar Golf Szövetség a sportág hazai születésének 100. évfordulója alkalmából centenáriumi ünnepséget szervezett. A balatonfüredi patinás Anna Grand Hotel kertjében szerdán tartott ünnepség egyben az European Young Masters, a 16 éven aluli golfozók Európa-bajnokságának megnyitója is volt, amely pénteken kezdődik Royal Balaton Golf & Yacht Clubban Balatonudvariban.

2010-ben Magyarország már adott otthont ifjúsági Európa-bajnokságnak, amikor is a rendezés akkora sikert aratott, hogy az európai szövetség 2011-re is hazánknak adta a szervezés jogát. Idén 29 ország 103 versenyzője méri össze tudását Európa egyik legszebbnek tartott pályáján.

A magyar válogatott három tagú lesz. Rózsa Csilla (3,7-es hendikep), Rakamazi Balázs (4,5-ös hendikep) és Horváth Marcell (7,3-as hendikep) számára óriási lehetőség, hogy hazai pályán mérhetik össze a tudásukat a korosztályuk európai élversenyzőivel.

A Magyar Golf Szövetség célja, hogy a fiatalok között minél szélesebb körben népszerűsítse a sportágat, és az European Young Masters szervezésével is hozzá kíván járulni ennek a célkitűzésnek a megvalósításához.

A golf 2016-tól szerepel a nyári olimpiai játékok műsorán.

Az Eb kiemelkedő helyet foglal el az európai golf versenynaptárban, s jelentőségét mutatja az is, hogy a junior Európa-bajnokságra hazánkba látogatnak az Európai Golf Szövetség vezetői is, többek között Gonzaga Escauriaza elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik