Sport

Eszterházy Antal Bugattija is a Hungaroringre jön

Egy svéd gyűjtőnek hála egy legendás járgány is jelen lesz a Forma-1 ENI Magyar Nagydíjon: Eszterházy Antal 83 éves Bugattija.

Eszterházy Antal herceg 1928-ban gyártott és számos versenyen első helyezést elért Bugattija teljesen felújítva, a magyar nemzeti színekben pompázva száguldozik majd az aszfalton, felidézve a múlt század első felének versenyautós életérzését.

 

A benzingőztől megfertőződött főnemes maga utazott versenykre a kocsival. Mindig is büszke volt a magyarságára, és nem sokkal a vásárlás után a magyar nemzeti színekre festette le az autót, így indult a különböző futamokon. A régmúlt felidézése adta az ötletet a Bugatti jelenlegi tulajdonosának, a svéd Michael Byströmnek, hogy teljesen felújítva és piros-fehér-zöldre festve a Hungaroringen, éppen a július 31-i F1-es magyar futam előtt mutassa meg ismét a magyar közönségnek.

„Hosszas levelezés és egyeztetés után sikerült megállapodnunk Byström úrral a részletekben, így most már biztos, hogy a legendás veterán versenyautó visszatér Magyarországra, hogy a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj rajtja előtt ismét megmutassa magát a közönségnek. A Bugatti ugyanolyan lesz, mint amikor Eszterházy Antal herceg versenyzett vele, azaz nemzeti színekre lesz fényezve” – árulta el a részleteket Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik