Sport

Negyedik lett a női tőrcsapat az Eb-n

A lengyelek bravúros legyőzésután az oroszoktól és a németektől is kikapott a Mohamed, Knapek, Varga, Kreiss alkotta magyar női tőrcsapat Sheffieldben.

Az már az elutazás előtt eldőlt, hogy a lengyelekkel kell majd kezdeni a nyolc között, és minden érintett tisztában volt vele: a továbbjutás sokat érhet az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

A magyarok képesnek tartották magukat arra, hogy kiharcolják a győzelmet, mivel korábban is szoros mérkőzéseket vívott a két ország válogatottja.

Válogatottunk jól kezdett, jelentős vezetésre tett szert, amitől kicsit elaludtak. A nyolcadik párban Anna Rybicka egy 9-3-as menettel jelentősen faragott a lengyelek addigi hátrányából – szerencsére ez is belefért. Az utolsó asszóra szűk (38-36) előnnyel pástra lépő Mohamed Aida 7-4-re verte a lengyelek legjobbját, Sylwia Gruchalát.

A döntőbe jutásért az oroszokkal találkoztak a magyarok. Mohamed, Varga és Kreiss összeállítású csapat kezdte a küzdelmet, majd a végén beállt Knapek is. Sajnos hiába, simán kikaptak.

A bronzéremért a németek ellen léptek pástra a magyar tőröző hölgyek, akik végül 45-38 arányban vereséget szenvedtek, így a szakág Knapek egyéni bronzérme után a csapat 4. helyével zárta a kontinensviadalt.

A 2012-es londoni olimpián a világranglista első négy helyezettje, valamint zónánként további egy-egy csapat vehet majd részt a jövő év márciusában záruló egyéves versenyidőszak eredményei alapján.

Eredmények – vívó-Eb, nő tőr, csapatverseny
A negyeddöntőben:
Olaszország – Nagy-Britannia 39-34
Németország-Franciaország 36-32
Magyarország-Lengyelország 45-40
Oroszország-Ukrajna 39-27
Az elődöntőben:
Oroszország-Magyarország 45-22
Bronzmérkőzés:
Németország-Magyarország 45-38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik