Sport

Ferrero diadalmaskodott Stuttgartban

A spanyol Juan Carlos Ferrero nyerte a 450 ezer euró összdíjazású, stuttgarti salakpályás férfi tenisztornát, miután a döntőben legyőzte honfitársát, Pablo Andujart.

A 31 esztendős Ferrero, aki 2003-ban vezette a világranglistát, idei első, pályafutása 16. tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

A kétjátszmás összecsapás, amely az esőzés miatt csak este fél hétkor kezdődött meg, a viadal honlapja szerint 1 óra 19 percig tartott.

Eredmény – Stuttgart, döntő
Ferrero (spanyol)-Andujar (spanyol) 6:4, 6:0

 

Az első helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Robin Söderling nyerte a 400 ezer euró összdíjazású, svédországi salakpályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi, bastadi döntőben két sima játszmában, 1 óra 7 perc alatt győzött a másodikként rangsorolt spanyol David Ferrer ellen.

A viadal honlapja szerint a 26 esztendős svéd óriás idei negyedik, pályafutása 10. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

Eredmény – Bastad, döntő
Söderling (svéd, 1.)-Ferrer (spanyol, 2.) 6:2, 6:2

 

Maria José Martinez Sanchez végzett az első helyen az ausztriai Bad Gasteinben rendezett, 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán.

A spanyol játékos a vasárnapi döntőben két szettben győzött a WTA-viadal fináléjában először szerepelt osztrák Patricia Mayr-Archleitner ellen. Martinez Sanchez negyedik alkalommal bizonyult a legjobbnak WTA-viadalon.

Eredmény – Bad Gastein, döntő
Martinez Sanchez (spanyol)-Mayr-Archleitner (osztrák) 6:0, 7:5

A spanyol Anabel Medina Garrigues nyerte a 220 ezer dollár összdíjazású, palermói salakpályás női tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben két játszmában legyőzte a szlovén Polona Hercogot.

A viadal honlapja szerint Medina Garrigues negyedszer diadalmaskodott Palermóban (2001, 2004, 2006, 2011).
Négy éve, 2007-ben magyar játékos, Szávay Ágnes vitte el a pálmát a szicíliai viadalon.

Eredmény – Palermo, döntő
Medina Garrigues (spanyol, 5.)-Hercog (szlovén 7.) 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik