Sport

Szilágyi Áron bronzérmes a vívó-Eb-n

A kardozó Szilágyi Áron a többi közt az olimpiai bajnok Aldo Montano legyőzésével jutott a legjobb négy közé Sheffieldben, ott azonban kikapott.

A szombati versenyben két magyar, Szilágyi Áron (6/0) és Nemcsik Zsolt (5/1) a csoportkörből rögtön a legjobb 32 közé került, Decsi Tamásnak (4/2) és Lontay Balázsnak (1/4) viszont már a hiányos 64-es táblán is vívnia kellett, utóbbi ott ki is kapott az olasz Giampiero Pastorétől.

Decsi az első fordulóban simán verte a spanyol Fernando Caserest, aztán vereséget szenvedett a 2009-ben világbajnoki ezüstérmes román Rares Dumitrescutól. Nemcsik a versenynek ugyanebben a szakaszában ugyancsak román kardozóval, mégpedig Florin Zalomirral szemben maradt alul.

Szilágyi viszont magabiztosan menetelt: az ukrán Andrij Jagoda után a legjobbak közé tartozó francia Nicolas Lopezt, majd az athéni nyári játékok aranyérmesét, az olasz Aldo Montanót búcsúztatta.

A döntőbe kerülésért a francia Bolade Apithyvel találkozott, de ott vereséget szenvedett, egyetlen tusal, 15-14-re. Ezzel együtt is értékes a bronzérme. Nemcsik Zsolt a 18., Decsi Tamás a 26., Lontay Balázs pedig a 44. helyen végzett az 57 induló között.

“Ez az első egyéni világversenyes érmem, ennek nagyon örülök, annak viszont nem, hogy ez csak bronz lett. Olyan ellenfelem volt az elődöntőben, akit általában meg szoktam verni, sőt, még sosem kaptam ki tőle. Most is jól sikerült az asszó eleje, jócskán vezettem, azután viszont megtalálta az ellenszert, egy nagyon agresszív, támadó vívással bedarált” – nyilatkozott Szilágyi Áron.

Knapek Edina pénteken szerzett szintén bronzérmet a mieinknek.

Eredmények – férfi kard, egyéni:
A 64 között:
Decsi Tamás-Fernando Caseres (spanyol) 15-8
Giampero Pastore (olasz)-Lontay Balázs 15-10
A 32 között:
Szilágyi Áron-Andrij Jagodka (ukrán) 15-13
Rares Dumitrescu (román)-Decsi Tamás 15-10
Florin Zalomir (román)-Nemcsik 15-10
A 16 között:
Szilágyi-Nicolas Lopez (francia) 15-11
A negyeddöntőben:
Max Hartung (német)-Aliakszandr Bujkevics (fehérorosz) 15-10
Alekszej Jakimenko (orosz)-Nicolas Limbach (német) 15-14 
Szilágyi-Aldo Montano (olasz) 15-14 
Bolade Apithy (francia)-Zalomir 15-13
Az elődöntőben:
Apithy-Szilágyi 15-14

Ajánlott videó

Olvasói sztorik