Sport

Somfai Péter nyolcadik párbajtőrben

A négy magyar induló közül egyedül Somfai jutott be a negyeddöntőbe a férfi párbajtőrözők versenyében a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon.

Somfai Péter nyolcadik lett a férfi párbajtőrözők versenyében a kontinensbajnokságon, míg Boczkó Gábor a kilencedik, Rédli András a 31., Imre Géza pedig a 38. helyen végzett.

A csoportszakaszból a viadal honlapja alapján mind a négy magyar versenyző közvetlenül a 64-es táblára került: Boczkó ötször nyert és egyszer kapott ki, Imre 4/2-es, Somfai 4/1-es, Rédli pedig 3/3-as mutatóval lépett tovább. Somfai szlovák, izraeli és norvég vívó magabiztos legyőzése után léphetett pástra a negyeddöntőben, ahol négy tussal kikapott a német Jörg Fiedlertől.

Boczkó finn vívó ellen melegített, a következő fordulóban viszont az egyik legnehezebb ellenfélen, a tavalyi világbajnokon kellett túljutnia. Az ősszel, Párizsban az elődöntőben csapott össze Nikolai Novosjolovval, akkor az észt nyert, most Boczkó. A magyar vívó gyakorlatilag végig vezetett egy-két, időnként három tussal, Novosjolov viszont egyenlített, 14-14-nél jött a ráadás, amelyben Boczkó szúrt pontosabban. A következő körben, a legjobb 16 között azonban kikapott a Pekingben olimpiai bajnok olasz Matteo Tagliarioltól.

Rédli a 32 között búcsúzott, Imre pedig már az első fordulóban vereséget szenvedett, ami nem jött jól neki az olimpiai kvalifikáció szempontjából. A versenyben 101 párbajtőröző indult.

Szombaton a férfi kardozók és a női párbajtőrözők egyéni küzdelmeit rendezik.

Eredmények – Vívó-Eb, férfi párbajtőr
A 64 között:
Somfai Péter-Stefan Cipar (szlovák) 15-5
Boczkó Gábor-Niko Vuorinen (finn) 15-5
Rédli András-Adrian Pop (román) 6-5
Ronan Gustin (francia)-Imre Géza 15-11
A 32 között:
Somfai-Grigori Beskin (izraeli) 15-13
Boczkó-Nikolai Novosjolov 15-14
Arwin Kardolus (holland)-Rédli 10-9
A 16 között:
Somfai-Fredrick Backer (norvég) 12-7
Matteo Tagliariol (olasz)-Boczkó 15-11
A negyeddöntőben:
Tomasz Motyka (lengyel)-Tagliariol 15-13
Jörg Fiedler (német)-Somfai 15-11
Bas Verwijlen (holland)-Radoslaw Zawrotniak (lengyel) 15-11
Max Heinzer (svájci)-Kardolus 15-8
Az elődöntőben:
Fiedler-Motyka 15-12
Verwijlen-Heinzer 15-11
A döntőben:
Fiedler-Verwijlen 15-14
A végeredmény: 1. Jörg Fiedler, 2. Bas Verwijlen, 3. Tomasz Motyka és Max Heinzer, …8. Somfai Péter, 9. Boczkó Gábor, …31. Rédli András, …38. Imre Géza

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik