Sport

Koronglövő Vk: a mezőny második felében a magyarok

Bokor Bálint a 81., Somogyi Árpád pedig a 125. helyen végzett a férfi skeetesek versenyében a maribori koronglövő Világkupán.

A viadal honlapja szerint Bokor a csütörtöki két 25-ös sorozat után még csak egy hibával állt, a pénteki elsőben viszont mindjárt néggyel, a következőben pedig kettővel zárt, így az utolsó sorozat előtt messze került az alig hibázó legjobbaktól. Végül 115 korongot hozott össze.

Somogyi már csütörtökön sem tartozott az élcsoporthoz, mivel 50 lövéséből hatot elrontott. Pénteken hasonlóan szerepelt, így 106 koronggal fejezte be a versenyt. A hatos döntőhöz 122 kellett.

A mostani, idei utolsó Vk-viadalon – a korábbiakhoz hasonlóan – minden számban két olimpia kvótát osztottak ki. Bognár Richárd kedden a dupla traposok között londoni indulási jogot szerzett.

A Vk után az augusztusi sportlövő Európa-bajnokságon, illetve a szeptemberi koronglövő-világbajnokságon lehet kvótához jutni. A korongosoknak utóbbi lesz az utolsó kvalifikációs verseny, míg a puskásoknak és pisztolyosoknak a jövő évi légfegyveres Európa-bajnokság ad lehetőséget a londoni kvótaszerzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik