Sport

Szeptemberben rajtolnak a kézilabda-bajnokságok

A Magyar Kézilabda Szövetség elkészítette a következő szezon női és férfi bajnokságának a menetrendjét. A szebbik nem képviselőinél már a második fordulóban rangadót rendeznek.

A hölgyeknél az első találkozókat szeptember 4-én rendezik meg, és egészen december 21-ig lejátszanak tizenegy  fordulót. Egy rövid karácsonyi szünet után január 8-án folytatják újra a küzdelmeket. A bajnokság elején már nagy rangadókat láthatnak a szurkolók, szeptember 11-én a címvédő Győr a KEK-győztes Ferencvárossal találkozik.

A két BL induló csapatunk, a Debrecen és az ETO a hetedik körben, október 30-án mérkőzik meg egymással. A DVSC-Ferencváros rangadót november 13-án kísérhetjük figyelemmel.

Az alapszakasz 2012. március 31-én zárul le, míg a rájátszás befejezésének tervezett időpontja 2012. május 19.

A férfiak szintén szeptember 4-én kezdik meg a pontvadászatot, december 21-ig nem lesz megállás, addig lejátszanak tizenhat fordulót. A szerbiai Európa-bajnokság után február 5-én rajtol újra a küzdelem az alapszakaszbeli pontokért, a harc egészen március 25-ig eltart. A bajnokság utolsó mérkőzése május 20-án lesz, de közben a magyar válogatott olimpiai kvalifikációs tornán is részt vesz április 6-tól 8-ig.

A Veszprém-Szeged csúcsrangadókat október 29-én, illetve március 4-én láthatják majd a szurkolók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik