Sport

Megkezdte a felkészülést a Pick-Szeged

A bajnoki ezüstérmes kézilabdacsapat az első héten rávezető edzéseken, felméréseken, és orvosi vizsgálaton vesz részt.

A Szeged trénere, Skaliczki László hathetes programot dolgozott ki, amelyben szerepel egy szerbiai magaslati edzőtábor (július 30-tól augusztus 9-ig) és két nemzetközi tornán való indulás is. Augusztus 16-tól Dobojban áll rajthoz a magyar csapat, ahol olyan ellenfelekkel csatázik, mint a BL-győztes spanyol Barcelona, a BL-induló francia Chambery, a KEK-győztes német Gummersbach. Rajtuk kívül még rajthoz áll a viadalon a görög AEK Athén, a macedón Metalurg Szkopje és a bosnyák Boszna Szarajevó.

A felkészülés zárásaként augusztus utolsó hétvégéjén a vajdasági Magyarkanizsán szerepel a Pick, ahol az elődöntőben a Partizan Belgráddal mérkőzik, míg a másik ágon a szlovén Celje a Celebi FTC-PLER-rel csap össze. A szegedi közönség kétszer láthatja hazai környezetben a kedvenceket, július 28-án a romániai Torda, míg augusztus 12-én a szintén romániai Székelyudvarhely lesz a szegediek ellenfele.

A nyáron több változás is történt a klubnál, visszatért a Pick saját nevelésű válogatott játékosa, Buday Dániel (az FTC-től érkezett), a magyar válogatott Ancsin Gábor (a német Löwen játékosa volt), aki jelenleg a junior válogatottal készül a görögországi vb-re, illetve dr. Czina József (szintén az FTC kézilabdása volt) is a Pickbe igazolt.

Két légióst is szerződtetett a csapat, a horvát beállós, Antonio Pribanic a Bjelovartól jött, míg a junior vb- és Eb-győztes szerb jobbszélső, Rajko Prodanovic a macedón Metalurg Szkopjét hagyta ott a Pick Szegedért.

“A bajnokságban és a Magyar Kupában is szeretnénk a döntőbe jutni, a Bajnokok Ligájában megpróbálni a bravúrt, kiharcolni csoportunkból a továbbjutást. Ez nagyon nehéz lesz, hiszen világhírű csapatok az ellenfeleink, a Kiel, a Montpellier, a Leon, a Koppenhága is erős kerettel rendelkezik. A 22. idényemnek vágok neki edzőként, izgalommal várom a felkészülést, olyan csapatot alakítottunk ki, amely biztos, hogy minden meccsen mindent megtesz a győzelemért” – nyilatkozta a Pick Szeged vezetőedzője, Skaliczki László.

Az érkezők mellett voltak távozók is, Katzirz Dávid és Herbert Gábor Csurgóra, a szlovák Maros Baláz a Celebi FTC-PLER csapatába igazolt, míg a moldáv Maxim Butenko és a szlovák Tomás Stranovsky csapatot keres magának. A csapat utánpótlásvonalon is erősített, az egykor a Szegedi Volánban játszó, de évek óta Veszprémben dolgozó Velky Mihályt nevezték ki vezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik