Sport

Jön a 2. Sport24 Velencei Tóúszás

A Budapest Sportiroda-BSI augusztus 13-án oldalunk, a Sport24 támogatásával vár mindenkit a Velencei-tó átúszására.

Gyere velünk, ússzál velünk a Velencei-tóban! Augusztus 13-án mindenkit vízre hív a 2. Sport24 Velencei Tóúszás. Az esemény tavaly indult útjára, akkor 1050-en vállalkoztak a nyíltvízi úszásra Magyarország második legnagyobb természetes tavában. Idén várhatóan még többen lesznek a gárdonyi Sport Beach zöldövezeti strandján, ahol a verseny mellett egész napos nyári családi program várja az érdeklődőket. Figyelem: a nézők akár a vízből is szurkolhatnak!

Két távon tehetik próbára magukat a résztvevők. Az 1500 méteres távot azoknak ajánlja a szervező Budapest Sportiroda-BSI, akik csak kedvtelésből szoktak természetes vízben úszni, míg a gyakorlottabbakat a 3000 méteres táv várja. A nádasok és kis szigetek között kanyargó, különleges útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

„Tavaly azzal a céllal szerveztük meg az eseményt, hogy 6 év szünet után felújítsuk a Velencei-tóban való úszás hagyományait” – mondja Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója. „Eltérően a Balaton-átúszás 5,2 kilométer hosszú távjától, a mi rövidebb távunk azoknak is megteremti a nyíltvízi úszás lehetőségét, örömének átélését, akiknek 1500 métert úszni is komoly kihívást jelent.”

A versenyre nevezni itt lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik