Sport

Csoda történt, Cavendisht lehajrázták

A Tour de France 10. szakaszát a német Greipel nyerte meg a brit Cavendish előtt, a sárga trikó a francia Voeckleren maradt.

A hétfői pihenőnapon volt mit kihevernie a mezőnynek, kedden szerencsére nem történt rendkívüli esemény, kivéve, hogy a sprinterkirály Mark Cavendish hoppon maradt.

A francia körverseny 10., Aurillac és Carmaux közötti, 158 kilométeres szakasza a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. Azért bukás ezúttal is volt, egyébként pedig egy jó hosszú, de a végén elhaló szökés résztvevői voltak a főszereplők, az utolsó kilométereken pedig természetesen előkerültek a sprinterek.

A célegyenesre nagy lendülettel fordult be Mark Cavendish, ám ezúttal egyvalaki nem hagyta legyorsulni magát. A hatalmas termetű német André Greipel az utolsó métereken megelőzte a lassuló britet, és volt csapattársa előtt megnyerte a szakaszt.

Az összetettben lényeges változás nem történt, és várhatóan a szerdai szakaszon (Blaye-les-Mines – Lavaur, 167.5 km) sem fog, a mezőny valószínűleg rápihen a csütörtöki első igazi hegyi szakaszra a Pireneusokban.

Tour de France, 10. szakasz (Aurillac-Carmaux, 158 km)

Végeredmény:

1. André Greipel (német, Omega Pharma-Lotto) 3:31:21 óra
2. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) azonos idővel
3. José Joaquín Rojas (spanyol, Movistar) azonos idővel

Összetettben:

1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 42:06:32 óra
2. Luis-Leon Sanchez (spanyol, Rabobank) 1:49 perc hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 2:26 perc hátrány
4. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard) 2:29 perc hátrány
5. Andy Schleck (luxemburgi, Leopard) 2:37 perc hátrány
..16. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 4:07 perc hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik