Sport

Reális debreceni célok

A Debrecen női kézilabdacsapata a bajnoki dobogó második fokára és a Bajnokok Ligája főtáblájára hajt a következő szezonban.

A hajdúsági egyesület honlapja szerint Szűcs Gabriella, Léránt Vivien, Kudor Kitti, Király Annamária, valamint a Debrecenben nevelkedett, legutóbb Győrben játszó kapus, Pásztor Bettina egyaránt a jó csapategység kialakítását tartja a legfontosabbnak az eredmények mellett.

Köstner Vilmos vezetőedző arról számolt be, hogy a gárda hétfőn megkezdi nyolchetes felkészülését, amelynek első részében az állóképesség javítására helyezik a hangsúlyt, majd a későbbi 14 edzőmérkőzés során a technikai és a taktikai elemeket gyakorolják.

A szakember azt mondta, a bajnokságban a Vác, a Fehérvár, a Békéscsaba és a Veszprém okozhat meglepetéseket, de mindettől függetlenül a DVSC-Fórum célja a dobogó második foka.

A debreceni kézis hölgyek a német Buxtehudéval vagy a lengyel Zaglebie Lubinnal játszhatnak majd a BL főtáblájára kerülésért.

Előbb azonban az első selejtezőkörből érkező rivális ellen kell győzni, amely az Omni Lux (görög), a MizuWaAi/Dalfsen (holland), a Brühl (svájci) és a Gil Eanes-Lagos (portugál) alkotta kvartett második helyezettje lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik