Sport

Mexikó és az Egyesült Államok könnyedén vette az akadályt

A 2011-es amerikaifutball-világbajnokság A-csoportjának második fordulójában, a két nagy esélyes, Mexikó és az USA is győzni tudott.

A kengurusok labdába sem rúgtak

Ausztrália a jenkik után, Mexikó dolgát sem nehezítette meg, az aztékok válogatottja 65 pontot szerzett a kengurusok ellen, miközben egyet sem engedett. Az első negyedben még közel volt egymáshoz a két csapat, azonban a második játékrésztől Mexikó összeroppantotta ellenfelét: három negyed alatt 58 ponttal tette biztossá Ausztrália csoportutolsó helyét.

A mérkőzés hőse a 3 touchdownt futó Jonathan Barrera volt, de mellette az irányító Rodrigo Perez is kitűnő teljesítményt nyújtott, egy TD passzával, és egy futott hatpontosával. A két együttes közti különbség nemcsak a játékban, a statisztikákban is megmutatkozott: Ausztrália nem teljesített futott yardot, és elkapottat is csak 31-et. Az aztékok ezzel szemben 144-et futottak, és 401 yardot kaptak el.

Németország összeomlott

A játéknap másik mérkőzésén az Európa-bajnok Németország, és a világbajnoki címvédő Egyesült Államok találkozott. Ennek alapján szoros, és izgalmas csatát várhattunk volna, és ez az első negyedbeli 7-0-ás amerikai vezetésnél még meg is valósult. Főleg, hogy ez a TD egy blokkolt punt utáni visszahordásból született, nem úgy, mint a második játékrész pontjai: az Egyesült Államok oldalán Nate Kmic és Richie Brockel , míg a németeknél Christian Bollmann touchdownja után 28-7-re alakult az állás.

A második félidőre teljesen felőrölték ellenfelüket az amerikaiak, további 20 pontot szereztek, és többnyire az ellenfél hibáiból: előbb Maurice Banks húzta le Joachim Ullrich passzát, majd meg sem állt az ellenfél end zone-jáig. Záróakkordként Terrence Jackson szerezte meg a labdát egy fumble után – a németek 10 yardosánál – futását pedig TD zárta.

48-7-es sikerének, és jobb pontarányának köszönhetően az USA csoportelső, megelőzve Mexikót. Németország és Ausztrália a 3. fordulóban a csoport harmadik helyéért, és ezzel együtt a vb 5. pozíciójáért küzdhet, míg Mexikó és az Egyesült Államok egymás közt döntik el a csoportelsőséget, és azt, hogy ki játszhat az aranyét, és ki a bronzért.

Amerikaifutball-világbajnokság 2011, A-csoport:
Mexikó-Ausztrália 65-0 (7-0, 21-0, 25-0, 12-0)
Egyesült Államok-Németország 48-7 (7-0, 21-7, 20-0, 0-0)

 

Hétfőn a B-csoport második fordulójára kerül sor, Japán Franciaországgal, a házigazda Ausztria pedig Kanadával mérkőzik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik