Sport

Középmezőnyben végeztek a nők a Világkupa-döntőn

Gyenesei Leila a 11., Tóth Adrienn a 14., Kovács Sarolta pedig a 24. helyen végzett vasárnap a női öttusázók londoni Világkupa-döntőjén. Győzött a német Lena Schöneborn.

A Világkupa-döntőn a vívást és az úszást a Crystal Palace nemzeti sportközpontban – a 2009-es világbajnokságon is használt létesítményben -, a lovaglást és a lövészettel kombinált futást pedig a Greenwich Parkban bonyolították le. Utóbbi helyszínen rendezik majd jövőre az olimpia öttusaversenyének zárószámait is.

Gyenesei – a viadal honlapja alapján – közepesnél valamivel gyengébb 760 pontos vívással indította a napot, emiatt a 27. helyről kellett megkezdenie a felzárkózást. Úszásban a második legjobb időt érte el, majd egy verőhibával ment végig a lovaspályán, így a lövészettel kombinált futás előtt már nyolcadik volt, de ennél előrébb már nem sikerül kerülnie.

Tóth kilencedikként vághatott neki az utolsó számnak úgy, hogy a papírformának megfelelően jobban vívott és gyengébben úszott Gyeneseinél, miközben ugyanúgy lovagolt, ám ő is néhány helyet visszacsúszott a végére.

Kovácsnak a vívás mellett a lovaglás sem jött össze ezúttal, így ő – harmadik helyet érő úszásával együtt is – csak 18. volt a kombinált szám előtt, de ő is rontott pozícióján.

A végeredmény:

1. Lena Schöneborn (német) 5308 pont
2. Laura Asadauskaite (litván) 5284
3. Elodie Clouvel (francia) 5252
11. Gyenesei Leila 5136
14. Tóth Adrienn 5096
24. Kovács Sarolta 4808

Ajánlott videó

Olvasói sztorik