Sport

Huszonnégy magyarért szoríthatunk a vívó-Eb-n

Huszonnégy fős magyar csapat vesz részt a csütörtökön kezdődő sheffieldi vívó-Európa-bajnokságon, melyen az elvárás az elmúlt évekbelihez hasonlóan két-három érem megszerzése.

Két éve, Plovdivban három, tavaly, Lipcsében két dobogós helyezést sikerült összehoznia a válogatottnak. A férfi párbajtőrözők mindkétszer kitettek magukért, csapatban győztek, egyéniben pedig Boczkó Gábor előbb harmadik, aztán második lett. Most is elsősorban tőlük várható jó eredmény, de női párbajtőrben Szász Emesétől, vagy a női tőrözőktől és a férfi kardozóktól sem lenne meglepetés, ha egyéniben vagy csapatban bele tudnának szólni az érmek elosztásába.

Az egyes fegyvernemekben jórészt az elmúlt években kipróbált vívók szerepelnek, jelentős változás a csapatépítés jegyében csak női kardban és női párbajtőrben tapasztalható.

Amint az a hétfői felvezető sajtótájékoztatón kiderült, férfi kardban visszakerült Nemcsik Zsolt, női párbajtőrben fegyelmi vétség miatt nem utazik Takács Emese, női kardban pedig hosszú idő után először nem lép pástra Nagy Orsolya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik