Sport

Schumacher, a hentes és mészáros (1982)

Nem a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumi, hanem a német labdarúgó válogatott egykori kapusa, Harald "Toni" Schumacher.

Az 1982-es spanyolországi labdarúgó világbajnokságnak két hőse volt: az olaszokat aranyéremhez segítő csatár, Paolo Rossi, illetve az antihős, a „sevillai rém”, Harald „Toni” Schumacher.

A focitörténelem egyik legrémesebb és egyben legvisszataszítóbb jelenetét „köszönhetjük” a bajuszos óriásnak, aki a német-francia elődöntőben szabályosan totálkárosra törte Patrick Battistont, aki két fogát otthagyta a pályán.

Az ájultan fekvő Battiston felett hiába győzködték Platiniék az uruguayi játékvezetőt, Juan Daniel Cardellino még csak szabadrúgást sem adott. Schumacher fapofával nézte végig az egészet, és elhessegette az őt tétován felelősségre vonni próbáló franciákat.

A franciák elleni elődöntő végül büntetőkkel a németeké lett, Schumacher később meglátogatta a kórházban lábadozó áldozatát. A német kapus nem titkolta, hogy hasznot húzott a brutális belemenésből, hiszen a csatárok a továbbiakban érthetően rettegtek tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik