Sport

Nem így tervezte a GP3 magyarja

Kiss Pál Tamás jóval többet remélt a silverstone-i két GP3-as futamtól, mint a kiesés és a 20. hely.

A magyar pilóta a szombati esős futamon csak a bokszutcából rajtolhatott, mert a felvezető körben eleredő csapadék miatt kereket kellett cserélnie, a mezőny jelentős részéhez hasonlóan.

A tavasszal Barcelonában futamgyőzelmet szerző Kiss Pál Tamás futamának nem sokkal a rajt után be is fellegzett, mert beragadt a bokszutcai sebességszabályzója, így 60 km/órás sebességgel tudott csak menni.

Emiatt viszont a vasárnapi versenyen csak a 26. helyről vághatott neki, és hiába verekedte fel magát a 20. pozícióba, ennél sokkal többet szeretett volna elérni azon a pályán, ahol a Formula Renault 2.0 brit bajnokság résztvevőjeként rengeteget autózott korábban.

Ráadásul az autó beállításaival is gondok voltak, az autó alulkormányzott volt.

Kiss Pál Tamás: „Azzal a reális céllal jöttem Silverstone-ba, hogy pontokat szerezzek, ehelyett üres kézzel távozom. Igaz, hogy a balszerencse üldözött egész hétvégén, de azért mi is segítettük. Egyáltalán nem vagyok elégedett, főleg ami a második versenyt illeti. Majdnem 3 mp-el lassabb voltam a szombat reggeli időmérőhöz képest, ami azt jelenti, hogy tettünk egy nagy lépést hátrafelé. Nagyon remélem, hogy a csapat meg tudja oldani a problémákat, mert én biztos, hogy nem adom fel, szeretném bebizonyítani, hogy stabilan az első tízben van a helyem. Sajnos ez után a hétvége után visszaestem az összesítés 13. helyére. A következőversenyeken a fő cél az összesített pontversenyben való előrelépés lesz, ezt már két hét múlva a Nurburgringen el szeretném kezdeni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik