Sport

Hatodik a Simon, Juhász evezőspáros a luzerni Vk-n

A kormányos nélküli kettesek között Simon Béla, Juhász Adrián duó 6. lett az evezősök idei utolsó Világkupa-viadalán, Luzernben.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar kettős – amely a május végi, müncheni Vk-regattán negyedikként zárt – a finálé elején még az ötödik helyen haladt, féltávnál azonban visszaesett az utolsó pozícióba, és a hajrában sem tudott javítani. Az élen az új-zélandiak zártak a britek és a kanadaiak hajója előtt.

Ott Zsuzsanna, a hazai szövetség főtitkára elmondta: nagyon elégedettek az egység teljesítményével, amely bizakodásra ad okot az augusztus végén kezdődő, szlovéniai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A többi magyar egység már szombaton befejezte szereplését a svájci viadalon: a könnyűsúlyú egypárban érdekelt Markgruber Balázs 12., a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina normálsúlyú kétpár 17., a férfiak hasonló számában versenyzett Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kettős 18., a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpár és Csepregi Gábor (könnyűsúlyú egypár) egyformán 19., míg a Hajdú Zsuzsanna, Alliquander Anna páros (könnyűsúlyú kétpár) 21. lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik