Sport

Ifjúsági világbajnok lett a magyar kalapácsvető

Pásztor Bence a magyar kalapácsvetés új reménysége: a magyar fiú megnyerte a Lille-ben megrendezett vb-t.

Nagy magyar siker született az ifjúsági atlétikai világbajnokság harmadik napján. A magyar kalapácsvetés hírnevét tovább öregbíti legújabb csillagunk.

Pásztor Bence a szám döntőjében az első sorozattól vezetve és a versenycsúcsot háromszor is megjavítva 82,60 méteres eredménnyel biztosan szerezte meg a szám világbajnoki címét – írja a masz.hu oldal.

Zentai Tibor tanítványa már első dobásával a múltnak adta át a régi ifivb-csúcsot (mellesleg ezt is egy magyar, Pálhegyi Sándor tartotta 2005-ből, 81,89 méterrel). A veszprémi atléta összesen négyszer dobott 82 méter felett és négy méter előnnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

“Izgultam a verseny előtt, de megpróbáltam nem mutatni a többieknek. Persze ez egy vb-döntőben nem olyan egyszerű. Elsőre 82,13-mal kezdtem – ez megnyugtatott. Éreztem utána, hogy meg tudom csinálni, bármi legyen. A döntőre készülve, a selejtező után néha eszembe jutott, nehogy megint érvénytelennel kezdjek, de most jobban odafigyeltem már az első dobásra. Nagyon örülök a győzelemnek, ezért dolgoztam egész évben” – nyilatkozta a szövetség weboldalának a magyar sportoló

“Tudtam, hogy Bence jó formában van. De az, amikor a szakadó eső után is javítani tudott – az számomra is szenzációs volt. Ha nincs ilyen idő, akkor mindenképpen a világcsúcsra mentünk volna. Bencében rendkívüli alázat van a kalapácsvetés iránt, kevés ilyen hozzáállású tanítvánnyal találkoztam” – mondta Zentai Tibor, a magyar srác edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik