Sport

A sprinterkirályt nem hagyták futni

A párizsi Gyémánt Liga-viadal 200 méteres futása 20 percig nem rajtolhatott el, a bénázó rendezőket Usain Bolt próbálta kihúzni a csávából.

Az atléták legrangosabb versenysorozata, az atlétikai Gyémánt Liga párizsi állomása kínos futammal zárult. A diszkoszvető Kővágó Zoltán 4. helyét is hozó viadal végén rendezték a párizsi publikum és a tévénézők által is várt 200 méteres férfi síkfutást, ahol az olimpiai bajnok, világcsúcstartó jamaicai Usain Bolt csapott össze a jelenlegi leggyorsabb fehérbőrű sprinterrel, a fraciaChistophe Lemaitre-el.

Csakhogy erre jó húsz percet kellett várnia a közönségnek és az érzékeny izomzatú sprintereknek is. A rajtoló-időmérő berendezéssel akadtak gondok, a tévénézők hol a műszerekkel vesződő szervezőket, hol a kicsit bosszús, de a szokásos, kicsit hosszúra nyúlt mókázást rendületlenül folytató Usain Boltot láthatták, aki tréfásan meg is fenyegette a házigazdákat.

Az egyre erősödő füttykoncert végül elhalkult, a futók elrajtolhattak. A lassan vb-formába lendülő Bolt kegyetlenül megfutotta az első 100 métert, de a végén kiengedett (20.03 mp) , így a hatalmasat küzdő Lemaitre (20.21) meg tudta közelíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik