Sport

Közelebb az ötödik helyhez a magyar válogatott

Egyaránt szétlövéssel vereséget szenvedett, így nem jutott a legjobb négy közé sem a női, sem a férfi strandkézilabda-válogatottunk a horvátországi Umagban zajló kontinenstornán.

A hölgyek léptek először homokra a mai napon- és egy izgalmas találkozón az olaszoktól kaptunk ki szétlövésben. Az első szettet hozták Farkas József tanítványai, a másodikat azonban szoros csatában elbuktuk. A mindent eldöntő szakaszt az olaszok bírták jobban, és 7-6 arányban diadalmaskodtak. Olaszország mellett, Dánia, Norvégia és a házigazda Horvátország került a négy közé. A magyar együttes ma 16:30-tól Lengyelországgal mérkőzik az 5-8. helyért.

A magyar férfi csapat is kiszorult a legjobb négyből, az erősebbik nem képviselői Ukrajna ellen véreztek el. A nyitó szettet elbukták a magyarok, a másodikban már jobban koncentráltak, így ez a játékrész a mieinknek kedvezett. A szétlövésben az ukránok eredményesebben teljesítettek, így 9-8-as győzelmükkel bejutottak az elődöntőbe.

A magyar női válogatott szétlövése az olaszok ellen:

A magyar női együttesnek délután Lengyelországot kellett megvernie ahhoz, hogy legyen esélye kijutni a világbajnokságra. A mieink nagy fölénnyel 19-9-re nyerték meg az első szettet, látványos gólokkal szórakoztatták a helyszíni közönséget. A második játékrészben megleptek minket a lengyelek, pontatlanok voltak a magyarok támadásai. Az ellenfelünk 11-8-ra hozta a második felvonást.

Következhettek a szétlövések, ami nem sok jóval kecsegtethetett Farkas József tanítványainak az olasz meccs után. Szerencsére a lányok most jobban koncentráltak, és egy izgalmas párharcot követően 8-5-re nyert a magyar válogatott.

Nemzeti csapatunk szombaton az ötödik helyért játszik Spanyolország ellen.

A lengyelek elleni szétlövés:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik