Sport

Egykori NHL-kapust igazolt a Fehérvár

Két légióssal erősítette meg keretét a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. Egyikőjük, Adam Munro az NHL-ben is védett.

Tovább folytatja a következő szezonra épített csapatának alakítását a székesfehérvári jégkorongcsapat. Kevin Primeau gárdája most két új játékos érkezését jelentette be.

A 29 esztendős kanadai kapus, Adam Munro az SG Cortina csapatától érkezik Fehérvárra – olvasható az albavolanhockey.hu oldalon. A hálóőrt 2001-ben az első kör 29. helyén draftolta a Chicago Blackhawks csapata, pályafutása során 17 mérkőzést játszott is az NHL-ben a Chicago mezében. Az AHL ligában védett a Norfolk Admirals, a Syracuse Crunch és a Toronto Marlies együttesében. Itt a védési hatékonysága 90% fölötti. Pályafutása korábbi szakaszában a svájci élvonalban és az orosz élvonalban is védett.

A csapat új olasz hátvédje, Cristiano Borgatello. Ő is 29 éves és a Merano csapatában kezdte karrierjét, majd két milánói esztendőt követően Bolzanóba tette át székhelyét, ott az elmúlt négy szezonban játszott. 147 mérkőzésen játszott és 103 pontot szerzett Bolzanóban. Borgatello 1998 óta rendszeresen játszik az olasz korosztályos, illetve a felnőtt nemzeti válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik