Sport

Magyar esélyek Silverstone-ban

Kéthetes pihenő után a hétvégén Silverstone-ban folytatódik a GP3-as szezon, a sorozat magyar pilótája, Kiss Pál Tamás „hazai pályára” érkezik.

A Tech 1 Racing versenyzője otthon érzi magát Angliában, hiszen két évig a szigetországban versenyzett a Formula Renault 2.0 brit bajnokságon ahol 3. helyig jutott. Silverstone is jó ismerős számára, számtalanszor futamon vett részt ott. Kiss Pál Tamás csütörtökön mérnökeivel és menedzserével, Stefano Favaróval bejárta a megújult pályát, majd a szokásos technikai meeting következett. A változékony időjárásáról híres brit városban a hétvégére 18-20 °C körüli hőmérsékletet jósolnak, a pénteki szabadedzéseken és a szombati időmérőn is eshet, vasárnapra várható némi javulás.

Kiss Pál Tamás: „Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Szép emlékek kötnek Angliához, remélem, újabbakkal utazhatok haza.”

Amit Silverstone-ról tudni érdemes
Az egykor katonai repülőtérként funkcionáló, többször átalakított silverstone-i ring 5891 m hosszú, leghosszabb egyenese 800 m-es, 1987 óta ad otthont a Brit Nagydíjnak.
Gyors és technikás pályaként jellemzik, az első felét inkább tempós kanyarok tarkítják, a második felére a technikás részek és kemény féktávok jellemzők.
Ebben az évben kicsit változtattak a brit ringen: jó néhány helyen új burkolatot kapott, és vadonatúj a boxutca és paddock is. Alapjaiban azonban nem változott Silverstone, ugyanaz a gyors, inkább az aerodinamikai, mint a mechanikus tapadásra támaszkodó pálya maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik