Sport

Hét magyar evezős egység és Eb-prezentáció Luzernben

Hét magyar egység indul az evezősök utolsó Világkupa-viadalán, Luzernben. A magyar szövetség képviselői bemutatják a 2013-as magyar Eb-pályázatot is.

A férfiaknál öt hajó képviseli majd a piros-fehér-zöld színeket: a kormányos nélküli kettesek között a Simon Béla, Juhász Adrián duó, kétpárban az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kettős, könnyűsúlyú kétpárban a Varga Tamás, Galambos Péter páros,

Könnyűsúlyú egypárban Markgruber Balázs és Csepregi Gábor ül hajóba, számukra a luzerni verseny sokkal többről szól majd. Számukra a svájci futam válogató is lesz az augusztus végén rajtoló, bledi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

A nőknél kétpárban Szabó Katalin és Gyimes Krisztina, míg könnyűsúlyú kétpárban Hajdú Zsuzsanna és Alliquander Anna száll vízre magyar részről.

Luzernben a 2013-as felnőtt Eb rendezésére korábban beadott pályázatot ezúttal ismerteti a Magyar Evezős Szövetség elnöksége részéről Ambrus Attila és Zsömle Balázs, valamint Ott Zsuzsanna főtitkár. A 2013-as kontinensviadal helyszínét ősszel jelölik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik