Sport

Vlagyimir Klicsko: Pacquiaót kéne kihívnom

Az egyszerre négy nehézsúlyú világbajnoki címet is birtokló ukrán ökölvívó nem tudja, kivel bokszoljon legközelebb.

Mint arról már írtunk, a fiatalabbik Klicsko-fivér szombaton késő este egyhangú pontozással verte egy nem túl látványos mérkőzésen David Haye-t. A brit hétfőn aztán tőle szokatlan módon nem nagyszájúskodott, hanem megdicsérte riválisát és előre vetítette, hogy az év vége előtt szívesen sort kerítene egy visszavágóra.

Vlagyimir ugyanakkor nem kér belőle: „Nem vagy igazi nehézsúlyú bokszoló és sosem fogsz legyőzni egy igazi nehézsúlyút. Alacsonyabb színvonalúakkal próbálkozz” – idézi a boxingnews24.com az ukrán nem éppen hízelgő szavait.

Haye ráadásul ígéretéhez híven vissza szeretne vonulni 31. születésnapján, mely október 13-án lesz, így máris megkezdődtek a találgatások, ki ellen védhetné meg címét Vlagyimir Klicsko az év végén. Az első verzió szerint a július 23-i Dereck Chisora-Tyson Fury találkozó győztese lehet a méltó kihívó, mások szerint az ukránnak Chris Arreaola ellen kellene ringbe szállnia.

Maga Klicsko ugyanakkor tanácstalan, a boxingscene.com-nak nyilatkozva el is viccelte a dolgot: „Ha körbenézünk, kit találunk, aki ellen kiállhatnék? Ha a legjobbat keressük, aki sorra védi a címeit, akkor Manny Pacquiaót kellene kihívnom, de nem lenne túl igazságos mérkőzés a méretkülönbség miatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik