Sport

Legális lesz az online póker Amerikában?

Alapjaiban változhatnak meg az online szerencsejáték szabályai, ha elfogadnak egy amerikai törvényjavaslatot.

A Fekete Péntek néven elhíresült nap eseményei nem csak arra világítottak rá, hogy az online cégek éveken keresztül megszegték a törvényt, hanem arra is, hogy a kereslet-kínálat logikája alapján az emberek nem fogják abbahagyni kedvenc időtöltésüket egy rossz törvény miatt. A jelenleg hatályos törvény ellenzőinek is az az ellentmondás az egyik fő hivatkozási pontja, hogy az online póker legális (kivéve például Washington államot), viszont a játékosok nem juthattak törvényesen a nyereményeikhez.

Joe Barton, egy republikánus képviselő törvénytervezetének a célja, hogy az amerikai játékosok ismét szabadon hódolhassanak kártyaszenvedélyüknek. A törvénytervezet élesen kiemeli, hogy a póker különbözik a többi kaszinós szerencsejátéktól, hiszen a játékosok egymás ellen küzdenek, nem a ház vagy a bank ellen. Emiatt a játék kimenetele nagyrészt a játékosok ügyességén (illetve a bankroll megfelelő kezelésén, és nem a szerencsén múlik, így inkább szellemi sportnak tekinthető.

A legális pókerért küzdő Poker Player Alliance korábban egy ironikus videóval kampányolt:

Amennyiben az online pókert ebben a szellemben szabályozzák, az világszerte kihathat a többi ország szerencsejáték törvényére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik