Sport

Gatlin kikapott Reimsben, Gay nem fut a vb-n

A hosszú évek után első rangos európai versenyén szerepelt olimpiai és világbajnok sprinter Justin Gatlin "csak" második lett kedden férfi 100 méteren a franciaországi Reimsben.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) honlapja szerint az amerikai bajnokságon – kisebb meglepetésre – szintén ezüstérmes futó a reimsi címvédő, antiguai Daniel Bailey-től kapott ki, ugyanakkor megelőzte többek között a pekingi játékok ezüstérmesét, a trinidadi Richard Thompsont. Bailey 10.05 mp-cel győzött, Gatlin pedig 10.08-cal ért célba.

A viadal legjobb teljesítménye a férfi 110 m gát világcsúcstartójának, s olimpiai bajnokának, a kubai Dayron Roblesnek a nevéhez fűződik, aki erős, 2 m/mp-es ellenszélben futott 13.16 mp-et.

A szervezők nem lehettek maradéktalanul elégedettek az egyébként nagyon színvonalas versengések ellenére sem, mivel Robles mellett a verseny másik sztárja, a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai Veronica Campbell-Brown kiugrott a női 100 első rajtjánál, s kizárták.

A július 30-án sorra kerülő budapesti Gyulai István Memorialnak is Campbell-Brown az egyik húzóneve.

Hír még az atlétika világából, hogy a világ második leggyorsabb embere, az amerikai Tyson Gay biztosan nem vesz részt az idei világbajnokságon, miután kiderült, hogy csipősérülése miatt váltóban sem állhat rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik