Sport

Megkezdődött a NOB helyszínkijelölő ülése

Jacques Rogge elnök kedden este a dél-afrikai Durbanben megnyitotta a NOB ülését, melyen a 2018-as téli olimpia helyszínéről döntenek.

“München, Annecy és Pjongcsang egyformán alkalmas arra, hogy eredményesen lebonyolítsa a hét év múlva sorra kerülő eseményt” – nyilatkozta a belga sportvezető, de leszögezte, nem tudja, melyikük nyeri a szerdai helyszínkijelölő voksolást, abban azonban biztos, hogy a győztes remek házigazda lesz. Rogge szerint a NOB tagjai “nagy körültekintéssel és profin” választják majd ki a téli olimpia leendő helyszínét.

A program szerdán délelőtt kezdődik, a három kandidáló prezentációjával. Minden város 45 percben ismertetheti pályázatát, s azt követően lehetőseg van kérdések feltételére. Délután kerül majd sor a titkos szavazásra, aminek a záróakkordja 5 órakor lesz: ekkor jelenti be Rogge a győztes város nevét.

A NOB elnök szerint az ötkarikás mozgalom jövője rózsás, de meg kell védeni az olyan, kívülről jövő támadásoktól, mint amilyen a dopping vagy a fogadási csalás. Ennek ellentmond, hogy a helyszínkijelölés előtt olyan események történtek, melyek megkérdőjelezik az NOB a múltban már néhányszor megtépázott becsületét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik