Sport

Maradt a hétfői állás az F18-as katamarán vb-n

Kedden csak két csoport futamát sikerült lebonyolítani a balatonfüredi F18-as katamarán vb-n, így összetettben maradt a hétfő esti állás.

A 101 hajót felvonultató mezőnyt négy csoportra bontották, ezek változó beosztással teljesítik a futamokat. A vb második napján a kedvezőtlen széljárás miatt csupán a zöld és a sárga csoport közös futama tudott befejeződni, emiatt az összetett verseny állása nem változott a nyitónapihoz képest.

A szervezők tájékoztatása szerint szerdán igyekeznek befejezni a selejtezős szakaszt, ehhez először a kék és a piros csoportnak kell teljesítenie következő futamát, majd mindenkinek még egyszer vízre kellene szállnia. A hat részeredmény alapján alakulna ki a kvalifikáció sorrendje, s a folytatásban az első 51 szerepelne az aranycsoportban, a második 50 pedig az ezüstben.

A jelenlegi állás szerint a legjobb magyar egység, a Váradi Szabó János, Petheő Tamás kettős a 26. helyen áll, Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor a 49. Az élen a Coen de Koning, Thye Visser holland duó található.

A Groupama Garancia F18 katamarán vb-n kéttestű, 18 láb hosszú, igen gyors hajók szelik a habokat. A mezőnyt 16 ország 202 vitorlázója alkotja. A 45-60 perces versenyek a Füred-Siófok-Tihany háromszögben zajlanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik