Sport

Haye: még egyszer kiállnék Klicsko ellen

A szombat este vereséget szenvedő David Haye visszavonulása előtt még szorítóba szállna az ukránnal.

Amint arról már írtunk, a szombat késő este rendezett Vlagyimir Klicsko – David Haye címegyesítő nehézsúlyú bokszmérkőzés állóháborút és ukrán sikert hozott. A szigetországi sportoló szerint a ringben valóban riválisa volt a jobb.

„Az egóm és a büszkeségem sérült leginkább. A fizikai fájdalommal könnyen el tud élni az ember, az érzelmivel ugyanakkor már más a helyzet” – kezdte a szombat esti csúcsmeccs értékelését David Haye a Sky Sportsnak.

„Tudják, hogy minden egyes meccsem előtt mondom a magamét, majd a meccsen csinálom a dolgom. Szombat este ez nem így volt, emiatt vagyok csalódott. Úgy érzem cserbenhagytam az embereket. És nem azért kaptam ki, mert törött volt a lábujjam, hanem mert Vlagyimir többször ütött meg, mint én őt és ezt a bírák is látták” – oszlatta el az öklöző azokat a nézeteket, melyek szerint a sérülése miatt nem tudta legyőzni a fiatalabbik Klicsko-testvért.

Az angol ökölvívó abban bízik, hogy még egyszer össze tudja mérni az erejét ukrán riválisával. Ha rajta múlna, már október 13. előtt sor kerülne a meccsre. „Tíz éves korom óta szajkózom, hogy ha elmúltam 30 éves, abbahagyom a bokszot. Október 13-án leszek 31, már csak három hónapom van hátra. Remélem Klicskóéknak van szívük, hogy belemenjenek még egy meccsbe. Erre a találkozóra is azt mondták, hogy megrendezhetetlen, aztán mégis volt az a pénz, amiért sikerült lebonyolítani. A boksz már csak ilyen: ha van elég dollár, akkor van bunyó is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik