Sport

A speciális olimpikonokat ünnepelték

Ünnepélyes keretek között fogadták az athéni speciális olimpiáról hazatért magyar küldöttséget, amely a XIII. nyári világjátékokon 51 arany-, 32 ezüst- és 25 bronzérmet szerzett.

Az eseményen megjelent Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára, Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó, valamint Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is.

Köszöntőjében Czene Attila arról beszélt, hogy aki részt vehet egy olimpián, már győztesnek nevezheti magát, nem beszélve arról, akinek az ellenfelet is sikerül legyőznie. Balogh Gábor utalt rá, hogy bár sportoló és sportoló között nincs különbség, azok, akik a sors kegyetlensége miatt hátrányból indulnak, még nagyobb tiszteletet érdemelnek.

Lengyel Lajos, a speciális olimpiai szövetség (SOSZ) elnöke elmondta: a görög fővárosban 185 ország 7500 sportolója vett részt, a magyar színeket 13 sportágban 76 versenyző képviselte, akiket mindenütt nagy szeretettel fogadtak. A SOSZ-elnök köszöntet mondott a felkészülésben részt vett edzőknek és szakembereknek, valamint a támogatóknak, akik nélkül a csapat nem lehetett volna ott Athénban. Lengyel Lajos azzal zárta beszédét, bízik benne, “hamarosan eljön az az idő, amikor minden olimpiai bajnok olimpiai bajnok lesz, megkülönböztető jelzők nélkül”.

A program végén a speciális olimpiai mozgalmat támogató művészek és sportolók – köztük Mága Zoltán hegedűművész, Hevesi Tamás énekes, Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász, Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok, Hrutka János volt labdarúgó, Ungvári Miklós Európa-bajnok cselgáncsozó és Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó – adták át ajándékaikat a versenyzőknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik