Sport

Lukács Vanda kiesett a budapesti WTA-tornán

Lukács Vanda két szettben kikapott a horvát Tomljanovictól a 220 ezer dolláros Poli-Farbe Budapest Grand Prix női tenisztorna első fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 2 percig tartott. Lukács Vanda szabadkártyával indult a versenyen. Vasárnap a selejtezőből továbbjutott Jani Réka.

A viadal legnagyobb sztárja, a bolgár Cvetana Pironkova mellett (aki kedden a negyeddöntőben búcsúzott Wimbledonban) több kiváló teniszező mutatja majd be a tudását a Római Teniszakadémia vörös salakján: eljön Budapestre többek között az olasz Roberta Vinci és Sara Errani, a cseh Klara Zakopalova, a spanyol Anabel Medina Garrigues, és a másodvirágzását élő Jelena Dokic is. A szerb származású ausztrál játékos jelenleg csak a 45. a rangsorban, de legjobbjaként 2002-ben még a negyedik volt.

Kedden 11 órától folytatódik a játék a Római Teniszakadémián: a kvalafikációból a főtáblára jutott Jani Réka Luca az első körben kezd, ellenfele az ukrán Leszja Curenko lesz. Marosi Katalin várhatóan 13 órától lép pályára a szintén ukrán Katyerina Bondarenkóval és végül 16 órától Babos Tímea következik az olasz Anna Remondinával.

Poli-Farbe Budapest Grand Prix, 220 ezer dollár, salak

Zakopalova (cseh, 3.)-Han (kínai) 6:0, 6:2

Begu (román, 7.)-Pous (spanyol) 6:4, 6:4

Tomljanovic (horvát)-Lukács Vanda 6:2, 6:2

A. Bondarenko (ukrán)-S. Zahlavova (cseh) 6:0, 6:1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik