Sport

Módos sérülés miatt kihagyja a birkózó Golden GP-döntőt

Hosszú kihagyás után mégsem térhet vissza Módos Péter, aki a jövő hétvégi, bakui Golden Grand Prix-döntő helyszínén bordasérülést szenvedett.

A jövő hét végén rendezik Bakuban a birkózó Golden Grand Prix-sorozat döntőjét. A Magyar Birkózó Szövetség tájékoztatása szerint a magyar kötöttfogásúak a helyszínen edzőtáboroznak, az 55 kg-os Módos Péter azonban bordasérülés miatt máris hazaérkezett.

Módos hosszú kihagyás után tehát mégsem az azeri fővárosban tér vissza a versenyszőnyegre. Módos a 2008-as pekingi olimpiára – súlyos fertőzés miatt – elutazni sem tudott, idén februárban pedig vállizom-szakadás miatt meg kellett operálni. Az Európa-bajnoki bronzérmes szigetvári birkózó hosszú kihagyás után Bakuban tért volna vissza, ahol tavaly győzött, ehelyett azonban valószínűleg három hetet ki kell hagynia.

A Golden Grand Prix fináléjában nyolc magyar vesz részt: Kozák István (60 kg), Lőrincz Tamás és Korpási Bálint (66 kg), Bácsi Péter (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg), Kiss Balázs és Németh Iván (96 kg), valamint Deák-Bárdos Mihály (120 kg). Szabadfogásban Veréb István (84 kg) lép szőnyegre. A fináléra két magyar női birkózó szerzett indulási jogot, de csak Sastin Marianna (63 kg) utazik az azeri fővárosba, Szabó Emese – műtét miatt – kénytelen kihagyni a versenyt.

A tavalyi, bakui döntőben első lett Módos, Bácsi és Sastin, Deák-Bárdos pedig a harmadik helyen végzett. A verseny ezúttal is pénzdíjas: a győztes 10 ezer, a második 5 ezer, a két bronzérmes pedig 2-2 ezer dollárt kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik