Sport

Michelisz vezet a privát versenyben

Átvette a gyári támogatás nélkül induló versenyzők számára kiírt Yokohama Drivers’ Trophy pontversenyének vezetését Michelisz Norbert, a WTCC portugáliai hétvégéjén.

A Zengő Dension Team versenyzője az összetett értékelésben egy nyolcadik és egy negyedik helyet szerzett, de a privátok között mindkét alkalommal az élen zárt, a második futamon pedig a legjobb BMW-s versenyző lett. Hat forduló után Michelisz a túraautó-világbajnokság összetett pontversenyének hetedik helyén áll 66 ponttal, a Yokohama Drivers’ Trophy-ban pedig vezet 74 ponttal.

“Természetesen nagyon örülök az eredménynek, nagyon jó verseny volt. A rajt pillanatában választanom kellett a bal és a jobb oldal között, de észrevettem, hogy nincs jobbra hely, ezért becsuktam a szemem és balra mentem. Néha olyan volt az előttem lévő csatát nézni, mintha moziban lettem volna, de aztán a saját versenyemre kellett koncentrálnom, mert elkezdtem hibákat elkövetni. Nagyon boldog vagyok, mert az időmérő után nem is kívánhattam volna jobb eredményt, mivel értékes pontokat gyűjtöttem az összetett versenyben és átvettem a vezetést a Yokohama Trophy-ban is, így ez egy szinte tökéletes hétvége a számomra” – mondta Michelisz Norbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik